Anti Aging tretmani

 

 

HIJALURONSKI FILERI

Kakvi su efekti ubrizgavanja hijaluronske kiseline ?

Hijaluronski fileri daju mladalački i osvežen, jedar izgled licu. Takođe mogu korigovati  nepravilnosti na licu, dajući mu lepši i privlačniji izgled. Jako su popularni, jer je pre svega prirodni material, neškodljiv zdravlju, a rezultati koji se dobiju su odmah vidljivi, traju od nekoliko meseci do dve godine, pa pacijenti budu zadovoljni i puni samopouzdanja.

Šta se sve može postići primenom hijaluronskih filera?

Hijaluronskim filerima se mogu ispunti bore, izgladiti konture lica, popuniti usne, podići jagodice, praktično povratiti ono što se neminovno dešava sa kožom i mekim tkivima sa godinama. Popunjavanje hijaluronom na predviđenim mestima na licu tkz. 8 point lift, zateže se i osvežava koža čitavog lica. Popunjavanjem tkiva hijaluronom se vraća jedrina, volumen, izdiže koža i brišu bore, sve ono što se godinama dešava kao rezultat starenja.

Šta je to hijaluronska kiselina?

Prvi hijaluronski filer predstavljen od strane Balazsa 1989 gdine, izazvao je revoluciju u svetu estetske medicine i anti aginga. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca i sastavni deo tkiva. Biokompatbilana, hidrofilana, privlači vodu, i obezbeđuje turgor i jedrinu tkivu i koži, čime briše znakove starenja. Hijaluron se tokom vremena gubi, resorbuje, tako da se posle određenog vremena može ponovo dodavati tkivu. Smatra se da ima pozitivan učinak na sintezu kolagena, tako da utiče i na trajnije rezultate  podmlađivanja kože lica.

 

B0T0X

 

Šta je B0T0X?

Botulinski toksin je enzim koga proizvodi bakterija klostridium botulinum. Svoj paralitički efekat na mišiće ostvaruje blokadom neuromišićne spojnice, čime onemogućuje kontrakciju mišića, a samim tim i nabiranje kože iznad. Koristi se u neurologiji, oftalmologiji i fizikanoj medicini radi lečenja spastičnih poremećaja, ali i u estetskoj medicini, radi uklanjanja bora.

Šta se postiže B0T0X om?

B0T0Xom se brišu i nestaju bore u predelu čela, smejalice oko očiju, čime se postiže svež i mladolik izled lica i vrata. Može se primeniti i u slučajevima prekomernog znojenja pazušnih regija, dlanova i tabana.

Kada se vide efekti B0T0X a?

Efekti B0T0X a se vide nakon dva do tri dana od ubrizgavanja.

Koliko traje procedura ubrizgavanja B0T0X a i da li je bolna?

Sama procedura traje oko 15 minuta, i bezbolna je.

Koliko traje efekat B0T0X a?

Efekat B0T0X a traje četiri do šest meseci, kada se mimika postepeno vraća, te je neophodno primeniti na četiri do šest meseci, kako bi se određeni mišići ulenjili, tj. pacijent odvikao od pravljenja grimasa (mrštenja), a samim tim bore izbrisale. Svakim narednim tretmanom B0T0X om, efekat je dugotrajniji.

Da li se mogu kombinovati B0T0X i hijaluronski fileri?

Mogu, dejstvom B0T0X a  bore na čelu i oko očiju se uspešno uklanjaju, a dejstvom hijalurona postojeće bore se ispunjavaju, lice se konturiše, čime se postiže svež i jedar mladolik izgled lica.