Fiksna proteza

Ravni i lepi zubi je ono što svaki pacijent želi. Stomatološka ordinacija Glušica ima za zadatak da baš to zadovoljstvo priušti svakom svom pacijentu. Cilj ortodoncije nije samo estetika već i pravilno postavljeni zubi važni za zdravlje čitavog organizma, viličnog zgloba, mišića i okolnog zubnog tkiva. Pravilno postavljeni zubi u vilici i međusobni odnosi, omogućavaju ravnomeran prenos sile žvakanja, čime se čuvaju potporna tkiva zuba, sami zubi od opterećenja, prekomerno trošenje i propadanje tako što se umanjuju i uklanjaju problemi u zglobu.

Ravne zube je lakše prati i održavati njihovu higijenu, pa se tako smanjuje i mogućnost nastanka karijesa i paradontoloških problema.

Ne postoji starosna granica za ortodontsku terapiju i nošenje fiksne proteze.

5 RAZLOGA ZAŠTO STAVITI FIKSNU PROTEZU

  • Ispravite vaše zube i zadovoljite estetske zahteve
  • Sačuvajte zdravlje vaših zuba
  • Neinvazivna tehnika ispravljanja zuba
  • Ne postoji granica za životnu dob
  • Sprečite parodontopatiju

Fiksni ortodontski aparat, kod pacijenata poznatiji kao fiksna proteza se postavlja veoma brzo i lako. Sama postava fiksne proteze je u potpunosti bezbolna.

MOBILNI ORTODONSKI APARAT

Terapija mobilnim ortodontskim aparatima uglavnom je prva faza terapije koju započinjemo u ranom dobu i kojom ispravljamo položaj vilica, a nakon toga postavlja se fiksni aparat kojim korigujemo položaj zuba i završavamo terapiju. Ukoliko se problem ne reši u mlađem dobu, on s vremenom postaje teži.

Oni mogu biti samo za jednu vilicu (aktivne ploče) ili za obe vilice (aktivator, bionator). Njih pacijenti sami stavljaju i vade iz usta. Važno je naglasiti da kod nošenja mobilnih ortodontskih aparata je izuzetno važna saradnja i želja deteta da nosi aparat, da bi terapija bila uspešna. Aparatić se nosi 14-16h dnevno, postoji šraf u aparatu koji se okreće u dogovoru sa ortodontom na 7 i 10 dana.

Kako je namenjena našim najmlđim pacijntima, s toga može različitih dezena i šara.

FIKSNA PROTEZA SA BRAVICAMA

Kod odrasilih pacijenata preferira se postavljanje fiksnog aparata (proteze). To je najbolji i najčešće korišten metod rešavanja ortodontskih problema kod odraslih pacijenata. Fiksni ortodontski aparat se sastoji od tuba ili prstenova koje se postavljaju na prve stalne molare (šestice), bravica koje se lepe na svaki pojedini zub i žičanih lukova koji prolaze središnji žljeb na bravici (slot). Žičane lukove u slotu (središnji žljeb) bravice mogu držati žičane ili gumene ligature u boji i tada govorimo o konvencionalnim ili klasičnim bravicama.

SAMOLIGIRAJUĆI FIKSNI APARAT

Samoligirajući fiksni aparat ima bravice koje žicu u slotu pridržavaju vratašca ili klip koji se otvara i zatvara. Zbog svojih mehaničkih svojstava ove bravice smanjuju ukupnu dužinu trajanja terapije.

 

INCOGNITO FIKSNI APARATI

U našoj ordinaciji u ponudi su i INCOGNITO fiksni aparati, koji se postavljaju sa unutrašnje strane zuba. Aparat je vidljiv samo Vama. Izrađuje se od najfinijih legura zlata u Nemačkoj a mi se možemo pohvaliti da smo među prvima koji je ugrađuju u Srbiji.Više informacija o incognito fiknsim aparatima možete pročitati na adresi: http://www.incognito.net

15284850_750268201803204_4696499118606678701_n

Kontaktirajte nas i zakažite besplatan pregled kod našeg ortodonta.