Izbeljivanje zuba

Sve viši estetski zahtevi koje moderno doba postavlja pred savremenog čoveka doveli su do toga da većina nas želi da ima blistavo bele zube i takozvani holivudski osmeh.

I zaista, čitavo lice deluje svežije, mlađe i lepše kada su zubi blistavo beli.

U slučajevima kada nam priroda nije podarila tako bele i lepe zube, ili su oni vremenom potamneli zbog loših životnih navika ili nekih lekova, mogu da pomognu najsavremenije stomatološke metode za izbeljivanje zuba.

U Stomatološkoj ordinaciji „Glušica“ rade se dve metode izbeljivanja zuba:

  • Kućno izbeljivanje, uz uputstva i nadzor našeg tima, sprovodi se u proseku dve nedelje, ili duže sto zavisi od rezultata koje želite da postignete. Što duže primenjujete tretman kućnog izbeljivanja zuba, to će zubi biti svetliji.

Postupak je jednostavan: u ordinaciji se uzima otisak gornje i donje vilice na osnovu kog se izradi kalup koji pacijent dobija zajedno sa gelom i nosi kući. U kalup se aplicira mala količina gela i nosi se u toku noći. Proces beljenja zuba traje 7-10 dana. Efekat traje 3 godine, nakon čega je potrebno obnoviti postupak radi održavanja rezultata.

  • Profesionalno izbeljivanje, zuba u ordinaciji traje 45 minuta. Zubi momentalno postaju belji za dve-tri nijanse, ali pun efekat se vidi nakon nedelju dana.

Izbeljivanje zuba u ordinaciji podrazumeva potpuno bezbednu i bezbolnu proceduru. Sistem se zasniva na primeni vodonik peroksida u gelu, koji se nanosi na zube i specijalne UV lampe koja ne zagreva i ne oštećuje zube već ima ulogu da ubrza proces beljenja zuba. Sam gel sadrži flour za koji znamo da je dobar za zube. Pre tretmana se odredi trenutna boja zuba pacijenta, zatim se specijalnim gelom zaštite desni pacijenta i na kraju aplikuje gel na zube koji trebaju da se izbele.  Nova nijansa će trajati od 2 do 5 godina.

 

LASERSKO IZBELJIVANJE ZUBA

Kako se radi lasersko izbeljivanje zuba

Lasersko izbeljivanje zuba potpuno je bezbolno i radi se bez anestezije.

U ovoj procedure koriste se gelovi na bazi vodonik-peroksida ili karbamid-peroksida, a laser aktivira delovanje gela za izbeljivanje i poboljšava njegov učinak.

Koliko traje procedura

Lasersko izbeljivanje zuba traje između pola sata i sat vremena. Sve se završava u jednom dolasku kod zubara. To je najbrži i najefikasniji način za postizanje prirodno bele boje zuba.

Kada se vidi efekat?

Pun efekat se postiže za manje od sat vremena.

Da li je lasersko izbeljivanje zuba bezbedno?

Lasersko izbeljivanje zuba je apsolutno bezbedna i pouzdana metoda, bez rizika da se ošteti gleđ. Nema kontraindikacija, bezbedno je za sve.

Za koga je lasersko izbeljivanje zuba idealan izbor?

Najbolji rezultati postižu se kod izbeljivanja žućkasto, braon ili narandžasto prebojenih zuba. Kod sivkaste prebojenosti zuba, prebojenosti izazvane upotrebom tetraciklinskih antibiotika izbeljivanjem se postižu dobri rezultati, ali te promene nisu toliko izražene kao u drugim slučajevima. Boja zuba koji imaju stare plombe ne može izbeliti bez zamene starih plombi novima.

Obe metode izbeljivanja zuba su potpuno bezbolne.

Kako da odlučite koja od ove dve metode je bolja za vas?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled i savetovanje. Naš tim će Vam odgovoriti u najkraćem roku.